Костур в гъбен сос

Костур в гъбен сос Лакомник
Костур в гъбен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета костур по 250 г всяко

60 г сушени бели гъби

4 пресни бели гъби

400 г картофи

1 глава лук

4 с.л. сметана

240 г масло

1 щипка пудра захар

сол на вкус

100 г пресни манатарки

Начин на приготвянe

Накиснете сушените гъби за 12 часа в голямо количество вода, когато са готови изцедете водата и ги нарежете на едро. Кипнете водата от гъбите, прибавете нарязаните на кубчета картофи и ги варете за 15 минути. Извадете картофите и сложете във водата накиснатите, 150 г масло, 150 г сметана, сол на вкус и оставете на слаб огън.

Загрейте 20 г масло и запържете ситно нарязания лук, като прибавите пудра захар и сол. Прибавете малко вода и оставете да кипнат за 25 минути.

Нарежете пресните гъби на тънки флии и ги запържете в малко масло за 5 минути. Загрейте фурната до 170 градуса. Запържете костура в останалото масло, подправете със сол и черен пипер. След 5 минути пържете го сложете в тава и запечете за 5-7 минути. Сервирайте с картофеното пюре, запържените гъби и залейте със соса.

Още по темата
Още по темата
Костур със зеленчуци и лимонов сос
Намажете рибата със сол и я запържете в 1 с.л. зехтин за около 5 минути от всяка страна. Извадете рибата и я оставете на топло място. В същия тиган прибавете виното и...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц