Коледни сарми хапки по чорбаджийски
Много богат вариант на любимата рецепта от наша редакторка
Приготвяне
2 часа
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Свинската и телешката кайма се смесват и към тях се прибавят червеният и черният пипер, оризът, доматеното пюре и сол на вкус. Всичко се омесва добре.
Сланината се нарязва на парченца.
Зелевите листа се нарязват на квадратчета със страни около 10 см. Във всяко зелево квадратче се слага по 1 ч.л. от месната смес и по 1-2 парченца сланина. Сармичките се свиват на малки хапки и се нареждат в тенджера, на дъното на която се нареждат зелеви листа. Отгоре също се покриват със зелеви листа и се заливат с равни части топла вода и зелев сок, като течността трябва едва да ги покрива. Варят се на слаб огън, докато зелето омекне – около 90 минути на умерен огън, колкото да къкрят.
*Рецептата е на редакторката ни Звездомира Танева
Още по темата
Българската трапеза не може да мине без сармите, които са любими във всеки сезон. Те са постни според канона до Великден и ви предлагаме по-интересни варианти...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп