Киноа с черен боб и чесън

Киноа с черен боб и чесън Лакомник

Леко и апетитно ястие за обяд или вечеря

Киноа с черен боб и чесън
Време за приготвяне
Приготвяне
35 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.л. олио

1 глава лук

2 чушки

3-4 скилидки чесън

3/4 ч.ч. киноа

1,5 ч.ч. зеленчуков бульон

1 ч.л. кимион

1/2 ч.л. лют червен пипер

1/2 ч.л. черен пипер

1 ч.ч. царевични зрънца

300 г сварен черен боб (може и консерва)

1/2 ч.ч. нарязан магданоз

Начин на приготвянe

Загрейте олиото в тенджера на средна температура. Запържете лука и чесъна, докато покафенеят. Смесете киноата в лучената смес. Покрийте с бульона. Подправете с кимион, лют червен пипер, сол и черен пипер. Оставете да заври. Когато заври, добавете и боба. След това покрийте и оставете да къкри, докато киноата омекне и бульонът се абсорбира напълно. 

Още по темата
Още по темата
Зеленчукова супа с киноа
В електрическа кана предварително си пригответе гореща вода , която ще се добави към задушените зеленчуци. В средно голяма тенджера задушете зеленчуците. Когато лукът...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц