Киноа с целина, моркови и лук

Киноа с целина, моркови и лук Лакомник

Вкусно и полезно хaпване, подходящо за предястие или гарнитура

Киноа с целина, моркови и лук
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. киноа

1 средна глава целина

2 моркова

1 глава лук

1 ч.л. сол

2 с.л. мазнина

1 ч.л. суха целина

Начин на приготвянe

Главата целина и морковите се белят и измиват. Целината се реже на кубчета с къдраво ножче. Морковът се реже на колелца, също с къдраво ножче. Слагат се в тенджера. Налива се вода и се поръсва щипка сол. Зеленчуците се варят в продължение на 20- 30 минути. Киноата се накисва в купа с вода. Премива се няколко пъти. Слага се в тенджера. Наливат се 3 ч.ч. вода и се поръсва щипка сол. Съдът се похлупва. Киноата се вари на слаб огън до омекване на зърната. Взема се тиган. Слагат се 2- 3 с.л. мазнина. В него се запържва лукът, нарязан на дребно. Достатъчни са само 2- 3 минути. Взема се купа. В нея се слагат сварената киноа и зеленчуци. Добавя се запържения лук. Поръсва се суха целина. Всички продукти в купата се объркват.

Още по темата
Още по темата
Топла салата с киноа на Люси Дяковска
В последните няколко години певицата Люси се старае да е във спортна форма и затова спазва специален режим. Яде плодове, прави си шейково с бадемово мляко и фурми....
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц