Камелия Тодорова прави риба по собствена рецепта

Камелия Тодорова прави риба по собствена рецепта Лакомник

Певицата обича експериментите в кухнята

Камелия Тодорова прави риба по собствена рецепта
Автор:Лакомник

Камелия Тодорова смята готвенето за най-добрия начин да се разтовари. Освен това като човек на изкуството джаз примата приема забъркването на вкусни манджи като предизвикателство към въображението си.

Обича да измисля нови рецепти и да експериментира. Рибата й е любим продукт, но готви и не малко супи. Задължително условия в кухнята й е да присъстват много подправки. Обича екзотичните ястия и за това, когато пътува винаги си купува месни подправки и записва рецепти. Ето някои от най-често приготвяните от певицата вкусотии.

 

Задушена риба на тиган

 

Продукти

4 филета от риба сьомга (по 220 г)

600 г спанак

600 г картофи

чесън

червен пипер

пресен магданоз

пресен босилек

вегета

1 лимон

зехтин

Приготвяне

Избират се хубави парчета от сьомга филе по възможност незамразени (ако се размразяват, то тогава трябва леко да се подсушат преди готвене). Използва се тефлонов тиган с капак. Слага се съвсем тънък слой от зехтин на дъното на тигана и се поставят парчетата от сьомга. Поръсват се със сол и червен пипер. Тънки резенчета лимон и нарязан на филийки чесън се поставят върху рибените парчета и тиганът се захлупва. На слаб котлон се задушава около 15-20 мин. Ястието се сервира със задушен пресен спанак и варени картофи.

В тиган, намазан със зехтин, се прибавя добре измит спанак на цели листа, като се разбърква непрекъснато. След запържването му котлонът се гаси и тиганът се захлупва, за да може спанакът добре да се задуши за около 3-4 минути. След това се подправя с малко вегета, сол, черен пипер. Добре измити, картофите се нарязват на едри парчета и се сваряват. Когато картофите са готови, се изсипват в разтопено масло и се поръсват с нарязания пресен магданоз и босилек. Ястието се сервира топло.

 

Гъбен жулиен

 

Продукти

400 г печурки

100-120 г кашкавал

100 мл готварска сметана

30 г масло

1/2 глава лук (30 г)

сол на вкус

4-5 стръка магданоз

1 с. л. брашно

1 щипка индийско орехче

червен пипер на вкус

черен пипер на вкус

сол на вкус

Приготвяне

Гъбите се нарязват на жулиени, лукът – на ситно. Запържват се в предварително загрятото масло на силен огън за 5-8 минути (до златисто). Брашното се размива със сметаната, посолява се и се налива в гъбите. Поръсва се с черен пипер и индийско орехче. Гъбите се разпределят в малки купички, отгоре се слагат кубчета кашкавал, поръсва се с червен пипер. Пече се на горен реотан в предварително загрята на 200-220 градуса фурна около 10 минути (докато се зачерви кашкавалът). Щом са готови, се поръсват с наситнен магданоз.

 

Тарта с кайсии

 

Продукти

1 и ¼ ч.чаша брашно

1 щипка сол

½ ч.л. бакпулвер

2 с.л. пудра захар

5 с.л. маргарин

3-5 с.л. студена вода

1 ч.л. ябълков оцет

За пълнежа:

8 кайсии, пудра захар на вкус

2 ч.л. нишесте

лимонов сок и канела на вкус

Приготвяне

В блендер се смесват сухите съставки, добавя се маргарина, водата и оцета. На етапи се омесва масленото тесто. Ако е ръчно – първо сухите съставки с мазнината на трохи, след което вода и оцет за тесто. Поставя се в плик и оставя в хладилник/фризер за стягане около 15 мин.

Разточва се тестото на лист и изрязват дискове, с които се запълват формички за тарталети, дъното на които е застлано с хартия за печене.

Върху тестото се поставя лист и зърна боб. Пекат се в загрята фурна на 175С за около 10 мин., след което се отстранява боба и пергамента и допичат още 10-15 мин. до златисто. Изваждат се и оставят да се охладят.

За пълнежа 5 бр. кайсии се разполовяват и пасират, подслаждат се на вкус и ароматизират.

Пюрето се поставя на котлона и заедно с нишестето се разбърква добре и сгъстява на крем (да започнат да се образуват мехурчета). Охлажда се, но не напълно. С него се пълнят студените тарти. Останалите кайсии се режат на парченца и се редят отгоре за украса.

Още по темата
Още по темата
Николина Чакърдъкова посреща Нова година с капама
Николина Чакърдъкова не случайно омайва българи и чужденци с прекрасния си глас и песни. Тя е сред жените, които без замисляне можем да определим като истински...
Напиши коментар »
(13)
The accident of finding this post has breihtengd my day
Phnaemonel breakdown of the topic, you should write for me too!
People nolalrmy pay me for this and you are giving it away! http://vtdzwuuxe.com [url=http://hygztxw.com]hygztxw[/url] [link=http://hnkgub.com]hnkgub[/link]
Always refisehrng to hear a rational answer.
It's a pleasure to find such ranotiality in an answer. Welcome to the debate. http://ubsrfy.com [url=http://gpaajbfa.com]gpaajbfa[/url] [link=http://mrpolw.com]mrpolw[/link]
You just need to make few clicks and check the different displayed sunglasses from different brands. Nike Air Max
For example, if your forgery facilitated the taking of someones property, such as using a fake check to withdraw all of the funds from an unsuspecting persons bank account, you might also be charged with theft. coach purses on sale
If you have a convenience store or retail store, then you should consider any counter or floor display rotary display. nike clearance sale
I like their distinct seems for being like how rugged to ensure as, they actually suspect that are positioned my head smoothly plus they are seriously durable they booth know exactly to raise quite a few objectionable for all of us. nike free 3 womens
However, sometimes that is not financially possible. nike air max 90 thea 2013 trainers
Noten is in favor of some cool sense, while Lauren is fond of the retro with the aristocratic. nike air max
The Antix almost have a goggle look to them with the one piece lens that stretches across the bridge and the wide earpieces at the temples. Christian Louboutin Evening
99 online), and a 2009 Macys Thanksgiving Day parade 2009 stuffed Mickey mouse sailor along with a compass clock for $14. Nike Air Force 1 Mens
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
Уютно е на всички, ползващи се с благоразположението ви в началото на периода, но горкò на онези, стоящи в периферията на интересите ви. Не се колебайте да отстоявате истината във вторник и запазете достойнството си, като не се поддавате на провокатори. Бизнес делата ви ще се развиват според очакванията в сряда, без изненади и удари под кръста. Материалната осигуреност ще ви подтикне към разширяване на дейността, правейки удачни вложения. Бъдете достъпни и се радвайте на хубавите мигове, с които животът щедро ще ви дари.