Зеленчуков хляб с билки

Зеленчуков хляб с билки Лакомник

Свежо, ароматно и вкусно предложение по всяко време на деня

Зеленчуков хляб с билки
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 супени лъжици олио

1 чаша моркови, настъргани

3 чаши тиквички или тиква, нарязани на ситно

1/2 глава лук, нарязана на ситно

3 скилидки чесън, пасирани

1/2 чаена лъжичка сушен градински чай

1/2 чаена лъжичка сушени мащерка

1/2 чаена лъжичка семена от копър, натрошени

1/2 чаена лъжица изсушени листа от розмарин

1/2 чаена лъжичка сол

1/8 ч.л. черен пипер

6 яйца

1/4 чаша кокосово мляко (или мляко)

1/4 чаша кокосово брашно (или друго по избор)

1/2 ч.л. бакпулвер

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса. В голям тиган разтопете маслото на средно силен огън. Добавете морковите, тиквичките, лука и чесъна. Сотирайте зеленчуците до омекване. Подправете с градински чай, мащерка, копър, розмарин, сол и черен пипер. Свалете от тигана и оставете да се охлади. Смесете яйца с млякото и разбъркайте добре. Отделно смете брашното с бакпулвера и после го добавете към яйчната смес. Бъркайте добре, за да не останат бучки. Накрая смесете и със зеленчуците до получавате на еднородна смес. Сложете тестото върху хартия за печене във форма за хляб или тавичка. Печете в загрятата фурна за 45 минути и оставете хляба да се охлади за 10 минути на метална решетка.

Още по темата
Още по темата
Зеленчуков хляб със синьо сирене
Грахът леко се бланшира и се прецежда. Брашното се смесва с бакпулвера. Яйцата се разбиват, прибавя се прясното мляко, вегетата, брашното, зехтинът, нарязаните орехи и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц