Зеленчуков хляб с билки
Свежо, ароматно и вкусно предложение по всяко време на деня
Приготвяне
50 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180 градуса. В голям тиган разтопете маслото на средно силен огън. Добавете морковите, тиквичките, лука и чесъна. Сотирайте зеленчуците до омекване. Подправете с градински чай, мащерка, копър, розмарин, сол и черен пипер. Свалете от тигана и оставете да се охлади. Смесете яйца с млякото и разбъркайте добре. Отделно смете брашното с бакпулвера и после го добавете към яйчната смес. Бъркайте добре, за да не останат бучки. Накрая смесете и със зеленчуците до получавате на еднородна смес. Сложете тестото върху хартия за печене във форма за хляб или тавичка. Печете в загрятата фурна за 45 минути и оставете хляба да се охлади за 10 минути на метална решетка.
Още по темата
Грахът леко се бланшира и се прецежда. Брашното се смесва с бакпулвера. Яйцата се разбиват, прибавя се прясното мляко, вегетата, брашното, зехтинът, нарязаните орехи и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп