Запечен лаврак с тиквички
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Мариновайте рибата с лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки филии. Отреджете 1/3 от портокаловата кора и я задушете в малко масло. Изцедете сока от портокала и го добавете към маслото, подправете на вкус, добавете тиквичките и запържете на слаб огън за 3 минути. Отнемете от огъня, залейте с виното и оставете. Намаслете тава и сложете на равен слой тиквичките заедно със соса, сложете отгоре рибата, отново тиквички, подправете на вкус и запечете за 30 минути при 200 градуса, като покриете с фолио.
Още по темата
Смесете брашното, солта, мащерката и лимонената кора и оваляйте рибата в сместа. Оставете да престои няколко минути. Загрейте зехтина на средно силен огън и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп