Запечен лаврак с тиквички

Запечен лаврак с тиквички Лакомник
Запечен лаврак с тиквички
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

700 г лаврак

1 портокал

40 г масло

сок от 1/2 лимон

2 тиквички

100 г бяло вино

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Мариновайте рибата с лимоновия сок и подправете със сол и черен пипер. Почистете тиквичките и ги нарежете на тънки филии. Отреджете 1/3 от портокаловата кора и я задушете в малко масло. Изцедете сока от портокала и го добавете към маслото, подправете на вкус, добавете тиквичките и запържете на слаб огън за 3 минути. Отнемете от огъня, залейте с виното и оставете. Намаслете тава и сложете на равен слой тиквичките заедно със соса, сложете отгоре рибата, отново тиквички, подправете на вкус и запечете за 30 минути при 200 градуса, като покриете с фолио.

Още по темата
Още по темата
Филе лаврак на скара
Смесете брашното, солта, мащерката и лимонената кора и оваляйте рибата в сместа. Оставете да престои няколко минути. Загрейте зехтина на средно силен огън и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц