Филе лаврак на скара

Филе лаврак на скара Лакомник
Филе лаврак на скара
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета лаврак

50 г брашно

30 г лимонена кора, настъргана

сол на вкус

20 г зехтин

1 стрък мащерка, наситнена

Начин на приготвянe

Смесете брашното, солта, мащерката и лимонената кора и оваляйте рибата в сместа. Оставете да престои няколко минути. Загрейте зехтина на средно силен огън и  запържете рибата за 3 минути от двете страни. Загрейте скарата и поставете рибата. Печете за 8 минути общо от двете страни. Сервирайте с гарнитура от гръцка салата.

 

* По същия начин може да приготвите ципура или скумрия.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц