Гъбени бутер банички

Гъбени бутер банички Лакомник

Топла и ароматна закуска за 30 минути

Гъбени бутер банички
Време за приготвяне
Приготвяне
30
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1/4 ч.ч. зехтин

4 гъби

1 стрък праз лук, бялата част

150 г спанак

1/4 ч.ч. магданоз, наситнен

1 скилидка чесън, пасирана

4 листа бутер тесто

200 г соев кашкавал, настърган

1 яйце, разбито

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Загрейте половината от зехтина, запържете гъбите за 3-4 минути от двете страни и ги извадете. Загрейте останалия зехтин и запържете ситно нарязания праз лук за 2-3 минути. Добавете нарязания спанак, чесъна и гответе за минута. При необходимост изцедете излишната течност.

Нарежете тестото на кръгове, отгоре сложете спанак, гъби, парче кашкавал и покрийте с второ парче тесто, защипете краищата, набодете с вилица, намажете с разбитото яйце и запечете за около 30 минути до златисто.

 

Още по темата
Още по темата
Банички от парено тесто
Кипва се водата заедно с млякото, маслото и солта. При непрекъснато бъркане се сипва брашното и се бърка, докато тестото започне да се отдела от стените на съда. Сваля...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц