Вижте най-често срещаните храни менте

Вижте най-често срещаните храни менте Лакомник
Вижте най-често срещаните храни менте
Автор:Лакомник

Понякога храните, които купуваме и слагаме на масата, приготвяйки ги във вкусни ястия, не са всъщност продуктите, които искаме. Случва се някои храни да са подправяни да приличат на оригинала, който търсим, но като качество да се различават доста от това, за което плащаме. Сайтът brightside.me публикува списък с най-често подменяните продукти, които срещаме в магазина.

Зехтин

Купувайки бутилка скъп зехтин, може да се окаже, че всъщност сте си донесли вкъщи евтина царевица, палмово или соево масло. Как да направите разликата? Излейте малко от зехтина в стъклена чаша и я сложете в хладилника. Истинският зехтин ще направи утайка.

Пармезан

Един от най-често фалшифицираните хранителни продукти е пармезанът. Понякога в пармезана може да се съдържат дървесни остатъци или пък да е микс от няколко по-евтини сирена. Как да направите разликата? Купете цяло колело пармезан и четете внимателно съотношението на сирената на етикета, преди да платите.

Ориз

Освен че често бива имитиран или обработван, оризът менте може да бъде и опасен за здравето. Има случаи, в които оризът бива заменен със скорбяла или дори пластмасови зърна, приличащи на ориз. Как да избегнете фалшивия ориз?

Фалшивият ориз не потъва във вода и гори като пластмаса. Купувайте ориз от изпитани марки, на които имате доверие и сте опитвали.

Суши

Много често рибата, с която се прави сушито, се представя за сьомга, но не е. Тя може да е имитирана, като дори се боядисват парчетата. Как да избегнете това? Ако ви се яде определена риба, по-добре си я поръчайте чиста, като стек, за да бъдете сигурни, че ще получите желаното.

Мед

Когато говорим за меда и неговата подмяна, трябва да знаем, че човешкото въображение няма граници. Съществуват всевъзможни начини медът да бъде подправен и да има вкус на мед, но всъщност да съдържа други съставки, най-често фруктозен сироп, който е евтин. Как да се предпазите? Четете внимателно упътването за съхранение. Натуралният мед не е нужно да се съхранява в хладилник.

Смляно кафе

Смляното кафе понякога бива смесвано с изпечен и смлян ечемик, пшеница или соеви зърна. Как да направите разликата и да се предпазите? Може да си купувате кафе на зърна и да си го мелите сами вкъщи.

Още по темата
Още по темата
Вижте вредните храни, които всъщност са полезни
Има определени храни, които обществото ни е заклеймило като нездравословни. Истината обаче е, че те не само не влияят зле на организма ни, а тъкмо обратното - оказват...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Бобена чорба със зеле Бобена чорба със зеле
Бобът се слага да се вари с накъсаните на едро сухи чушки. В друга тенджера се нарязва зелето на...
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп
Овен (20.03 - 20.04)
На преден план през следващите седем дни са грижи, породени от емоционално-любовни проблеми. Имате желание за връзка, която в този момент не може да се реализира, а опитите да ускорите нещата само влошават положението ви. Вие самите не сте убедени какво да направите и дали си заслужава да го направите, и затова сте толкова объркани. Лутате се в неща, от които не разбирате. Не си мислете, че съветите на професионалистите струват скъпо, по-добре дайте пари сега, отколкото после за поправяне на грешки. Очакват ви и материални загуби, предизвикани от вашата системна разсеяност.