Виенски сладки

Виенски сладки Лакомник

Изкусително лакомство за хапване през целия ден

Виенски сладки
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

250 г масло

250 г брашно

250 г кафява захар

250 г смлени орехи

1 яйце

канела

джинджифил

индийско орехче

кардамон

карамфил

щипка сол

Начин на приготвянe

Брашното, орехите, подправките и захарта се смесват. Добавят се яйцето и маслото на късчета. Омесва се добре и се прибира в хладилника за няколко часа. От тестото се късат парчета и се оформят топчета с големината на орех или във формата на бисквити. Подреждат се върху застлана с хартия за печене тава и се пекат в предварително загрята за около 20 минути до златисто.

Още по темата
Още по темата
Виенски кифли
Кифлите се приготвят чрез двустепенно замесване. Най-напред се замесва тесто с мая, от което след това се прави главното тесто. Тесто с мая - в подходящ съд се...
Напиши коментар »
(0)
Вашето мнение
Код за сигурност:
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц