Банички със сирене и печени чушки (стъпка по стъпка)

Банички със сирене и печени чушки (стъпка по стъпка) Лакомник

Изкусително предложение, което може да поднесете и като предястие

Банички със сирене и печени чушки (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
12
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 зелени чушки

1 ч.ч. натрошено бяло сирене

½ ч.ч. фета и моцарела, настъргана

½ ч.ч. натрошено козе сирене

½ ч.ч. лук, нарязан на ситно

1 с.л. сух риган

За тестото:

За тестото:

3 ч.ч. брашно

¼ ч.л. сол

180 г масло, охладено и нарязано на 12 парчета

1 яйце

4-5 с.л. вода

1 жълтък

1 белтък

За соса:

1 ч.ч. кисело мляко

½ ч.ч. майонеза

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. лют пипер

2 ск. чесън, пасирани

Начин на приготвянe

Стъпка 1

Пресейте брашното и го смесете със солта, маслото, яйцето и водата. Замесете гладко тесто, оформете го на топка и го покрийте с фолио в хладилник за 30 минути.

През това време изпечете и обелете чушките. Отцедете ги от излишната течност и нарежете на ситно. Смесете сирената с подправките за плънката.

 

Стъпка 2

Разточете тестото на тънък лист и изрежете кръгли дискови форми с остър нож и кръгли форми с големина по избор. От диаметъра на кръговете зависи колко големи банички ще направите. Върху всеки диск сложете първо от чушките и отгоре от сместа със сирената. Слепете добре с пръсти краищата и за да залепнат по-сигурно ги намажете с белтъка.

 

Стъпка 3

Наредете баничките в намаслена и набрашнена тава и ги намажете с леко разбития жълтък. За да сте сигурни, че плънката няма да изтече, охладете за още 30 минути преди печене. Може и да замразите баничките и да ги сготвите до месец.

 

Стъпка 4

Ако бързате обаче веднага ги изпечете около 20-25 минути до златисто в загрята на 180 градуса фурна. Имайте предвид, че по-малките по размер банички се изпичат по-бързо. Ако са по-големи, може да печете и на 200 градуса. През това смесете съставките за соса добре и сервирайте баничките с него.

 

Още по темата
Още по темата
Емпанади с 2 плънки (стъпка по стъпка)
Стъпка 1 Пресейте брашното и го смесете със солта, маслото, яйцето и водата. Замесете гладко тесто, оформете го на топка и го покрийте с фолио в хладилник за 30...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц