Баница с месо и лук

Баница с месо и лук Лакомник

Бърза домашна вкусотия

Баница с месо и лук
Време за приготвяне
Приготвяне
50 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свинско месо с тлъстини

5 глави лук

1 пакет кори за баница

3 яйца

250 мл газирана вода

50 г масло

2 с.л. зехтин

сол на вкус

сух босилек на вкус

черен пипер на вкус

чесън на вкус, пасиран

Начин на приготвянe

Месото смелете на ситно и размийте с малко вода, разбъркайте леко. Загрейте зехтина на средно силен огън и задушете в него лука, добавете месото и оставете на котлона докато сместа леко се сгъсти. След като свалите от огъня, подправете плънката с чесън, пипер, сол и босилек. Върху намаслена тава разстелете две кори и поръсете плънка. Отгоре сложете още две кори и така редувайте докато свършат корите, като най-отгоре също сложете кора. Нарежете на парчета по избор и залейте с разтопеното и сгорещено масло, газираната вода и разбитите яйца. Печете около 20 минути в предварително загрята фурна на 240 градуса. Покрийте с фолио, ако отгоре придобие златист цвят прекалено бързо. След като извадите, поръсете с вода и покрийте с кърпа да омекне.

Още по темата
Още по темата
Кори за баница
Брашното се пресява и леко се затопля. В направената ямичка се слагат последователно яйцето, киселото мляко, олиото, оцетът и солта. Налива се по малко вода и се...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц