Баница с месо и лук
Бърза домашна вкусотия
Приготвяне
50 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото смелете на ситно и размийте с малко вода, разбъркайте леко. Загрейте зехтина на средно силен огън и задушете в него лука, добавете месото и оставете на котлона докато сместа леко се сгъсти. След като свалите от огъня, подправете плънката с чесън, пипер, сол и босилек. Върху намаслена тава разстелете две кори и поръсете плънка. Отгоре сложете още две кори и така редувайте докато свършат корите, като най-отгоре също сложете кора. Нарежете на парчета по избор и залейте с разтопеното и сгорещено масло, газираната вода и разбитите яйца. Печете около 20 минути в предварително загрята фурна на 240 градуса. Покрийте с фолио, ако отгоре придобие златист цвят прекалено бързо. След като извадите, поръсете с вода и покрийте с кърпа да омекне.
Още по темата
Брашното се пресява и леко се затопля. В направената ямичка се слагат последователно яйцето, киселото мляко, олиото, оцетът и солта. Налива се по малко вода и се...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп