Агнешка дроб-сарма със спанак

Агнешка дроб-сарма със спанак Лакомник

По-бърз вариант и лесен вариант за дроб-сарма

Агнешка дроб-сарма със спанак
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг агнешко месо

1 връзка пресен лук

2 ч.ч. ориз

300 г изчистен спанак

джоджен

пресен чесън

копър

сол 

черен пипер

Начин на приготвянe

Месото се сварява. Лука се запържва с ориза, добавя се спанака и продължава да се пържи, налива се около 250 мл бульон където е варено месото. Место се поръсва с подправки като черен пипер кимион и леко се запържва, да се запечатат подправките на месото. Ориза се слага в подходяща тава и се реди месото, слага се пресния чесън, листа джоджен копър-подправки по избор и се налива още бульон или хладка вода. Тавата се завива във фолио и се пече го готовност около 2 часа на умерена фурна.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц