Яхния с пиле и зеленчуци
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарежете филето на средни парчета, нарежете лука на дребно, а останалите зеленчуци нарежете на едро. Посолете пилето със сол и черен пипер и го оваляйте в брашно. В голяма тенджера разгрейте растително масло и запържете за кратко пилето, след като е готово го извадете и запържете лука в същата мазнина до златисто. След това прибавете моркова, целината, чесъна, дафиновите листа, мащерката, сол, черен пипер и бульона. Оставете продуктите да се задушат добре на умерена температура за около 30 минути. Към края на задушаването прибавете и пилето в тенджерата със зеленчуците, разбъркайте добре и отстранете от огъня. Ако яхнията е твърде водна прибавете още малко брашно.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп