Яхния от телешко месо с лук
Вкусно домашно ястие с изкусителен аромат за обяд
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Нарязаното на порционни парчета месо се изпържва в част от мазнината. След изваждането му в същата мазнина се запържват последователно част от лука, доматеното пюре и брашното. Запръжката се оцветява с червения пипер, разрежда се с бульон и се посолява. Прибавя се месото и се вари на слаб огън в похлупен съд до полуомекване. Прибавя се останалият лук, нарязан на кръгчета и задушен с останалата мазнина. След завирането на ястието се добавят обелените и дребно нарязани домати, клонче чубрица, черният пипер и дафиновите листа. Ястието ври до пълно омекване на месото и лука. Накрая се поръсва с дребно нарязания магданоз.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп