Яйца с доматен сос
Апетитен и бърз обяд за делничните дни
Приготвяне
45 минути
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Запържва се лука, към него се добавя консервата от домати. Когато заври се добавят магданоза, счуканите скилидки чесън, червения пипер, солта и брашното.
Оставя се да ври докато се сгъсти.
Предварително измити с хладка вода, яйцата се счупват и пускат във вряща подсолена и подкиселена вода. Варят се до пълно забулване и втвърдяване на белтъка и се изваждат с решетеста лъжица. Ястието се поднася, като в чинията се поставят две забулени яйца, които се заливат с доматения сос.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп