Яйца с доматен сос

Яйца с доматен сос Лакомник

Апетитен и бърз обяд за делничните дни

Яйца с доматен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
45 минути
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

5 яйца
1 консерва домати
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
2 склидки чесън
1 глава лук
магданоз
сол

Начин на приготвянe

 

Запържва се лука, към него се добавя консервата от домати. Когато заври се добавят магданоза, счуканите скилидки чесън, червения пипер, солта и брашното.

Оставя се да ври докато се сгъсти.

Предварително измити с хладка вода, яйцата се счупват и пускат във вряща подсолена и подкиселена вода. Варят се до пълно забулване и втвърдяване на белтъка и се изваждат с решетеста лъжица. Ястието се поднася, като в чинията се поставят две забулени яйца, които се заливат с доматения сос.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц