Яйца с аспержи

Яйца с аспержи Лакомник
Яйца с аспержи
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 яйца

1 връзка аспержи

4 с.л. нискомаслена сметана

30 г зехтин

1 връзка керевиз

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Почистете аспержите от кожата и ги сварете в кипяща вода за 12 минути, разрежете ги на половина. Изрежете горната част на аспержите, а долната запържете за 5 минути в предварително загрят зехтин. Пасирайте и двете части на аспержите, прибавете сметаната, сол, черен пипер и нарязания на ситно керевиз. Сложете сместа в гювече, а отгоре счуете по едно яйце. Загрейте фурната до 210 градуса и печете за 10 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц