Ягодовият крем на баба

Лек и много вкусен десертен крем


Начин на приготвянe
Накиснете желатина във вода. След като набъбне, добавете 2 с.л. прясно мляко. Загрейте на слаб огън, като бъркате непрекъснато до разтварянето му. Разтопете шоколада на водна баня. Прибавете в него желатина, разбъркайте и охладете до стайна температура. Разбийте сметаната до меки върхове, прибавете я към крема сиренето и продължете с разбиването. Добавете разтопения шоколад, разбъркайте. По стените на чашите се подреждат ягоди и се пълнят с крема. Заравнете повърхността и охладете за минимум 4 часа в хладилника.
Още по темата

Подсладеното мляко се слага на огъня да заври. Отделно се разбиват жълтъците с останалата захар, след което малко по малко се прибавя свареното мляко. Сместа се слага...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп