Ягодова панакота

Ягодова панакота Лакомник
Ягодова панакота
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г ягоди

1⁄2 ч.ч. + 1 с.л. захар

1⁄2 ч.л. ванилова есенция

1 пак. желатин

1⁄4 ч.ч. вода

1 1⁄2 ч.ч. прясно мляко

1 ч.ч. сладкарска сметана

ягоди за гарниране

Начин на приготвянe

Намазнете 8 купички или чаши. Пюрирайте ягодите и захарта в блендер докато получите хомогенна смес. Минете сместа през цедка, за да остраните семките. Добавете ванилията. Отстранете 1 ч.ч. от сместа.

Разбъркайте желатина с 1⁄4 ч.ч. вода и оставете 5 минути да се размекне. Сложете купата в съд с вряща вода, за да се разтвори желатина. Затоплете млякото в касерола, отстранете от котлона и добавете желатина. Преместете в друг съд и смесете с 1 ч.ч. от ягодовата смес и сметаната. Разбийте добре. Сипете в купичките. Охладете в хладилник купичките, покрити за около 4 часа. Обърнете крема в чинийки и гарнирайте с останалото ягодово пюре.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц