Ябълкова салата

Зимно предложение за сезонна салата


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Земната ябълка се измива, обелва и нарязва на пръчици (може и да се рендоса, но се губи от сока).
Зелената ябълка се нарязва по същия начин. Прибавя се лукът на ситно и се размесват. Съставките за дресинга се разбъркват и салатата се залива с дресинга. Поръсва се със слънчоглед и се украсява с целината.
*Можете да добавите и стрък целина към салатата, но тя има доста силен вкус, а акцентът тук е в земната ябълка.
*Можете да варирате с продуктите в салатата - да добавите морков, да замените ябълката с круша или с друг сорт ябълки. Ключовото тук е леко сладкият дресинг, защото той обединява сладостта на ябълката и земния вкус на другата ябълка.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп