Ябълков сладкиш

Ябълков сладкиш Лакомник
Ябълков сладкиш
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
8
Автор
Десислава Трифонова, с. Горун
Лакомник Необходими продукти

4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. счукани орехи
2 ч.ч. ябълки, нарязани на малки кубчета
1 1/2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1/2 пакетче канела
1/2 ч.ч. олио
2 ванилии
пудра захар

Начин на приготвянe

С миксер разбивате яйцата и захарта, докато стане пухкава смес. След това прибавяте олиото. 

Докато бъркате с дървена лъжица, постепенно добавяте смесеното с бакпулвера брашно, орехите, канелата, ванилиите и ябълките.

Получава се доста гъста смес. Изсипвате тестото в намаслена и поръсена с малко брашно тавичка. Печете около 40-45 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовият сладкиш се оставя да изстине и се поръсва с пудра захар.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц