Ябълков пай

Ябълков пай Лакомник
Ябълков пай
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
8
Автор
Мария Ташева, Пловдив
Лакомник Необходими продукти

3 яйца
125 г масло
1 ч.ч. кисело мляко
1 бакпулвер
1 1/2 ч.ч. захар
1 1/2 ч.ч. брашно
2 ванилии
За плънката:
3 ябълки
2 с.л. канела
3 с.л. захар
100 г едро натрошени орехови ядки
галета

Начин на приготвянe

Яйцата се разбиват добре и към тях се прибавят захарта и мекото масло. След като се поеме маслото, се слага киселото мляко, разбъркано с бакпулвера, а след него и брашното. Накрая ванилията.

На плънката:

Ябълките се настъргват в купа и се разбъркват със захарта и канелата. Поръсват се с ореховите ядки. Сглобяваме пая, като в намазнена тава редуваме половината тесто, галета, цялата ябълкова смес, галета втората половина от тестото. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като паят изстине, се поръсва с пудра захар.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц