Ябълков пай
Приготвяне
1 час
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйцата се разбиват добре и към тях се прибавят захарта и мекото масло. След като се поеме маслото, се слага киселото мляко, разбъркано с бакпулвера, а след него и брашното. Накрая ванилията.
На плънката:
Ябълките се настъргват в купа и се разбъркват със захарта и канелата. Поръсват се с ореховите ядки. Сглобяваме пая, като в намазнена тава редуваме половината тесто, галета, цялата ябълкова смес, галета втората половина от тестото. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като паят изстине, се поръсва с пудра захар.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп