Ябълки в тесто

Ябълки в тесто Лакомник
Ябълки в тесто
Време за приготвяне
Приготвяне
1 час
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 обелени ябълки

250 г брашно

125 г захар

100 г масло

1 яйце

1 ч.ч. вода

1 щипка сол

Начин на приготвянe

Брашното се размесва със солта и маслото, докато се получи зърнеста маса. Прибавя се водата и се меси енергично. Тестото се разделя на 4 части, от които се разточват 4 квадрата, достатъчно големи, за да се обвие в тях по една ябълка. Краищата на всеки квадрат се събират към върха на плода, притискат се и отгоре се залепват с парче тесто, натопено във вода. Ябълките се намазват с разбитото яйце и се пекат в умерена фурна около 30 мин.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц