Шпиковано телешко бутче

Шпиковано телешко бутче Лакомник
Шпиковано телешко бутче
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 кг телешко месо от бут

100 г сланина

2 глави лук

3-4 моркова

200 г гъби

½ ч.ч. олио

1 ч.л. захар

1-2 филии черен хляб

½ ч.л. черен пипер

2 ч.ч. бульон

1 с.л. вино

3-4 с.л. сметана

сол

магданоз

1 дафинов лист

10-12 зърна черен пипер

Начин на приготвянe

Месото се шпикова с лентички от сланината и се натрива със сол и черен пипер. В загрята мазнина се слагат едро нарязаният лук и морковите, нарязани на кръгчета. Прибавя се месото и се пържи от всички страни. Слагат се сварените в подсолена вода гъби, надробеният хляб, магданоз, дафинов лист и зърната черен пипер. Всичко се залива с бульона и виното. Ястието се изсипва в тавичка и се пече 1-2 часа. Месото се изважда и сосът се подправя със захарта на вкус и се застройва със сметаната.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц