Шпиковано свинско месо

Шпиковано свинско месо Лакомник
Шпиковано свинско месо
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Милена Петрова, Бургас
Лакомник Необходими продукти

1 1/2 кг свинско контрафиле (цяло парче)

2-3 кисели краставички

2 тънки моркова

1 зелена пиперка

4-5 обелени скилидки чесън (дори може цяла глава)

смлян черен пипер и на зърна

сол

чубрица

кимион на вкус

30 мл олио (зехтин)

50 мл концентрат (водка, ракия) 

Начин на приготвянe

Измивате и подсушавате филето. С остър нож правите дълбоки прорези в месото. В тях слагате подправки, зрънце черен пипер и съответно тънки резенчета морков, скилидки чесън, краставичка. След това осолявате цялото парче на вкус и поръсвате от всички страни със смлян черен пипер и останалите подправки. Можете да добавите соев сос, горчица, черен пипер, вегета, пикантина или сол, черен пипер, червен пипер. Подправките са по ваш вкус и усмотрение. Намазвате месото обилно с олио (зехтин). Обливате с водката (ракията). Нарязвате останалите скилидки чесън, моркови и краставички на колелца и слагате в тавичката, в която ще печете месото, а самото месо поставяте върху тях. Завивате го в домакинско алуминиево фолио или използвате специалните пликчета за печене. Оставяте за една нощ или за няколко часа да престои в хладилника. Печете на вентилатор, на 200 градуса, около 1 1/2-2 часа.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц