Шпиковано свинско
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Шпиковано свинско](https://lakomnik.bg/f/news/2/660_c03c19eac422bcf45a9defa7a58ce1c5.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
4
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Нарязваме чесъна, моркова, сланината на ситно. С нож “надупчваме” месото. Във всеки прорез поставяме по едно парченце от гореизброените продукти. Подправяме със сол и черен пипер. Заливаме месото с кафена чашка бяло вино и кафена чашка вода. Печем под фолио за около 40 мин. Откриваме и печем без фолио за още около 40 мин. По желание можем да направим сос от течността, в която се е пекло месото. Поднасяме с гарнитура по избор.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп