Разбийте на пухкав крем маслото със захарта. Прибавете един по един жълтъците, настъргания шоколад и млякото. Пресейте брашното заедно с набухвателите, ванилията и какаото. Добавете го към маслената смес. Накрая внимателно прибавете и разбитите на сняг белтъци. Намажете с масло правоъгълна кексова форма и я поръсете с брашно. Сипете тестото и изпечете кекса в предварително загрята на 170°С фурна. Тестото е доста като количество. За да не се надува и разпуква много като традиционен кекс, бих ви посъветвала да го разделите в две форми или част от него да изпечете на кексчета. Ако след изпичане тестото е напукано и неравно, просто му придайте нужната форма, като изрежете кривите части. Целта е максимално да заприлича на руло. Аз направих две рула от това количество тесто, но моите форми са малки и плитки. Преценете сами. За ганаша затоплете до кипване сметаната. Дръпнете я от огъня и прибавете начупения шоколад и ванилията. Разбъркайте, докато получите гладък крем. Ако обичате по-сладко, ползвайте подсладена сметана или добавете малко захар на вкус. След като кремът леко поизстине, слепете с него шоколадовите филийки, като отново ги нареждате в кексовата форма, в която сте пекли. След като сладкишът изстине, го нарежете на филийки. Наредете ги плътно във формата, като се стараете да са равни отгоре. Оставете за 30 мин формата в хладилника, за да се стегне кремът. Извадете рулото от формата в подходяща чиния. Леко затоплете остатъка от крема и топъл го излейте върху рулото. Гарнирайте по ваш вкус. Като се разреже, рулото изглежда като напълнено с крем. А когато срежете парчето напречно, се виждат ивиците ганаш. Ако желаете да има контраст, може да намажете филийките с бял маслен крем.
Да ви е сладко!