Шоколадово ризото

Изкушителен завършек на трапезата


Приготвяне
60 мин
Порции

6

Начин на приготвянe
Сварете млякото със захарта и ванилията. Извадете шушулките и оставете млякото. Загрейте половината масло в голяма тенджера на умерен огън. Сложете ориза и гответе около 5 минути. Започнете да добавяте горещото мляко постепенно по 1 чаша като разбърквате непрекъснато. Гответе на умерен огън. Гответе около 20 минути, докато оризът стане кремообразен. Възможно е да не използвате цялото количество мляко. Извадете ризотото от огъня и разбъркайте с останалото масло и нарязания шоколад. Оставете ризотото да се охлади и поднесете с прясна мента.
Още по темата

Прясното мляко, сметаната и водата се загряват в тенджера на котлона, докато сместа почти кипне. След това се свалят от котлона и се оставят настрана. В отделна и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп