Шоколадово-кафеен мус
Нежно кремче за следобедното кафе
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изсипете готовото кафе в малка тенджера. Добавете начупеният шоколад и го разтопете на слаб огън. След това махнете съда от огъня и добавете жълтъците един по един при непрекъснато бъркане.
Разбийте сметаната със захарта и смесете с шоколадовата смес. След това разлейте във форми или чаши и оставете да стегне за няколко часа в хладилник. Може да гарнирате с настърган шоколад или бишкоти при сервиране.
Кремът ще бъде по-лек, ако вместо сметаната разбиете на сняг белтъци и ги прибавите към муса. Десертът става по-вкусен и пухкав, ако направите комбинация с белтъци и сметана.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп