Шоколадови лакомства изкушават Драго Драганов

Шоколадови лакомства изкушават Драго Драганов Лакомник

Водещият приготвя умело и вегетарианско ризото

Шоколадови лакомства изкушават Драго Драганов
Автор:Лакомник

Чаровният тв водещ и певец Драгомир Драганов е заклет кулинар. Малко са ястията, които би се затруднил да приготви.

Драго обича да приготвя ризото с много зеленчуци, почитател е и на свинското, което на трапезата му е в компанията на червено вино, харесва суши.

Неговата най-голяма страст обаче е шоколадът. Освен че си го купува, Драго страшно обича и да си приготвя сам шоколадови десерти. Водещият не слага какао, а разтопява натурален шоколад, с който покрива блатовете на своите сладки вълшебства. Любимите си рецепти той сподели за „Лакомник.бг”.

 

Шоколадова мечта

 

Продукти

300 г шоколад

300 г млечен шоколад

2 яйца

125 г захар

75 г брашно

125 г масло

100 г лешници

100 г шоколад за украса

 

Начин на приготвяне

На водна баня се разтопяват шоколадът и маслото. Яйцата и захарта се разбиват и се прибавят към леко охладения шоколад. Прибавят се и едро нарязаните лешници и брашното. Изсипа се в тортена форма, покрита с намазана с мазнина хартия, и се пече в умерена фурна 10-15 мин. Като се охлади, се изважда от формата и се намазва с разтопения на водна баня млечен шоколад с бучка масло. когато глазурата се втвърди, отгоре се разтопява с разтопен шоколад (бял или кафяв) с шприц, като може да се правят и надписи.

 

Свинско руло

 

Продукти

2 кг свинско месо

1 с.л. горчица

2 връзки корени за супа по избор

1-2 глави лук

1 глава чесън

черен пипер, ким и сол на вкус

1 с.л. брашно

1 ч.л. доматено пюре

200 мл червено вино

 

Начин на приготвяне

Месото се начуква. Ако месото е на голяма площ и може да се направи на едно голямо руло, оставете го така – иначе трябва да се разреже на парчета, така че да се направят няколко по-малки рула. Зеленчуците и лукът се смилат на машинка и се разстилат върху месото. Увива се на руло и се завързва с конец. Шпикова се с чесъна и се натрива със сол, черен пипер и ким. Изпържва се, докато добие светлокафяв цвят от всички страни, а после се пече във фурната. По време на печенето се залива с бульон или със сос и се обръща през 10–15 мин. като се опече, оставя се да изстине и се маха конецът. нарязва се на тънки филийки. Към соса от печенето се добавят брашното, доматеното пюре и виното. Полученият сос се посолява на вкус, кипва се и се сваля от огъня. Сосът и месото се поднасят отделно или заедно с гарнитура.

 

Градинско ризото

 

Продукти

1 ч.ч. ориз

2 печурки

половин глава лук

1 домат

30 г грах от консерва

30 г царевица от консерва

1 зелена чушка

сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне

Оризът заедно с нарязаните на дребно зеленчуци се пържи в зехтин. Към него се прибавя предварително свареният бульон и се оставя да поври 10 минути на слаб огън, под капак. Сервира се веднага.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц