Водещият приготвя умело и вегетарианско ризото
Чаровният тв водещ и певец Драгомир Драганов е заклет кулинар. Малко са ястията, които би се затруднил да приготви.
Драго обича да приготвя ризото с много зеленчуци, почитател е и на свинското, което на трапезата му е в компанията на червено вино, харесва суши.
Неговата най-голяма страст обаче е шоколадът. Освен че си го купува, Драго страшно обича и да си приготвя сам шоколадови десерти. Водещият не слага какао, а разтопява натурален шоколад, с който покрива блатовете на своите сладки вълшебства. Любимите си рецепти той сподели за „Лакомник.бг”.
Шоколадова мечта
Продукти
300 г шоколад
300 г млечен шоколад
2 яйца
125 г захар
75 г брашно
125 г масло
100 г лешници
100 г шоколад за украса
Начин на приготвяне
На водна баня се разтопяват шоколадът и маслото. Яйцата и захарта се разбиват и се прибавят към леко охладения шоколад. Прибавят се и едро нарязаните лешници и брашното. Изсипа се в тортена форма, покрита с намазана с мазнина хартия, и се пече в умерена фурна 10-15 мин. Като се охлади, се изважда от формата и се намазва с разтопения на водна баня млечен шоколад с бучка масло. когато глазурата се втвърди, отгоре се разтопява с разтопен шоколад (бял или кафяв) с шприц, като може да се правят и надписи.
Свинско руло
Продукти
2 кг свинско месо
1 с.л. горчица
2 връзки корени за супа по избор
1-2 глави лук
1 глава чесън
черен пипер, ким и сол на вкус
1 с.л. брашно
1 ч.л. доматено пюре
200 мл червено вино
Начин на приготвяне
Месото се начуква. Ако месото е на голяма площ и може да се направи на едно голямо руло, оставете го така – иначе трябва да се разреже на парчета, така че да се направят няколко по-малки рула. Зеленчуците и лукът се смилат на машинка и се разстилат върху месото. Увива се на руло и се завързва с конец. Шпикова се с чесъна и се натрива със сол, черен пипер и ким. Изпържва се, докато добие светлокафяв цвят от всички страни, а после се пече във фурната. По време на печенето се залива с бульон или със сос и се обръща през 10–15 мин. като се опече, оставя се да изстине и се маха конецът. нарязва се на тънки филийки. Към соса от печенето се добавят брашното, доматеното пюре и виното. Полученият сос се посолява на вкус, кипва се и се сваля от огъня. Сосът и месото се поднасят отделно или заедно с гарнитура.
Градинско ризото
Продукти
1 ч.ч. ориз
2 печурки
половин глава лук
1 домат
30 г грах от консерва
30 г царевица от консерва
1 зелена чушка
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Оризът заедно с нарязаните на дребно зеленчуци се пържи в зехтин. Към него се прибавя предварително свареният бульон и се оставя да поври 10 минути на слаб огън, под капак. Сервира се веднага.