Шоколадови бонбони

Малки хапки сладост


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
В малка тенджера сложете нарязаният шоколад и сметаната. Шоколадът трябва да се разтопи добре, но да не завира, затова го разтопетете на тих огън. След като се получи хомогенна смес премахнете тенджерата от котлона и добавете екстракта и солта и отново разбъркайт добре.
Изчакайте сместа да се охлади леко, след което я покрийте с фолио и поставете в хладилник за поне два часа. След като шоколадът е стегнал с помощта на малка лъжичка вземете малко от него и оформете топчета. По желание може да оваляте бонбоните в ядки, шоколадови пръчици или кокосови стърготини. Може да ги съхраните в хладилника за около седмица. Поднасят се на стайна температура.
Още по темата

Белтъците се разбиват с пудрата захар. Добавят се ромът, част от орехите, настърганият шоколад и счуканите на прах бисквити. Всичко се смесва до получаването на...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп