Шоколадов фъч



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Млякото с маслото, захарта и какаото се загряват при непрекъснато бъркане до кипване и след това се охлажда. Прибавя се ванилията и се отделя ½ ч.ч. за глазура. Жълтъците се разбиват с ½ ч.ч. захар, а белтъците на сняг с останалата захар. Към разбитите жълтъци се прибавят охладената маслена смес и бакпулверът. Разбърква се добре и се прибавят белтъците, разбъркват се внимателно и се ръси брашното, като се размесва от горе на долу.Счуканите орехи се смесват с 1 с.л. брашно и заедно с 2 ванилии се прибавят към общата смес. Тя се изсипрва в намаслена и поръсена с брашно тава. Пече се само отдолу при 180 градуса. Когато нарасне, сместа се допича от долу и от горе при 200 градуса. Изважда се от фурната и веднага се намазва с охладената глазура.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп