Шницели с домати и кашкавал

Шницели с домати и кашкавал Лакомник

Бързо предложение за апетитен обяд или вечеря

Шницели с домати и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свинско месо от бут

2 глави лук

чубрица

черен пипер

червен пипер

щипка стрит бахар

сол

300 г гъби

2 с.л. доматено пюре

2 домата

200 г настърган кашкавал

мазнина за пържене

4 с.л. бульон

Начин на приготвянe

Почистеното от сланината месо се нарязва на шницели, които се цепват на 2-3 места по ръба. Начукват се леко и се натриват от двете страни със сместа от подправките. Изпържват се до светлокафяво оцветяване в силно загрята мазнина и се изваждат в топла чиния, на дъното на която е сипан горещият бульон. В мазнината от пърженето се задушават лукът, нарязан на ситно и доматите нарязани на колелца, като се обръщат. Изваждат се и се поставят върху шницелите, в мазнината се слагат гъбите и доматеният сок, кипват се и сместа се изсипва върху шницелите. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и се запича до златисто.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц