Шницели с домати и кашкавал
Бързо предложение за апетитен обяд или вечеря
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистеното от сланината месо се нарязва на шницели, които се цепват на 2-3 места по ръба. Начукват се леко и се натриват от двете страни със сместа от подправките. Изпържват се до светлокафяво оцветяване в силно загрята мазнина и се изваждат в топла чиния, на дъното на която е сипан горещият бульон. В мазнината от пърженето се задушават лукът, нарязан на ситно и доматите нарязани на колелца, като се обръщат. Изваждат се и се поставят върху шницелите, в мазнината се слагат гъбите и доматеният сок, кипват се и сместа се изсипва върху шницелите. Отгоре се поръсва с настъргания кашкавал и се запича до златисто.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп