Шницели по виенски

Шницели по виенски Лакомник
Шницели по виенски
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 телешки пържоли

2 яйца

2 с.л. брашно

100 г галета

лимонов сок

черен пипер на вкус

сол на вкус

олио за пържене

За украса:

лимон

клонки магданоз

домати

За гарнитура:

пържени картофи

Начин на приготвянe

Телешките пържоли се начукват докато се изтънят. С остър нож се правят нарези, така че да се получи решетка. Натриват се с лимонов сок и черен пипер на вкус. Панират се в брашно, разбити яйца, галета. Пържат се в сгорещено олио до златисто от двете страни. При поднасянето се поставят върху изпържени картофки, украсяват се с парченца лимон и стрък магданоз. Домата, среден на размер се срязва през половината, вътрешността се изважда с помощта на лъжичка и вътре в домата се слага парченце краве масло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц