Шницел от гъши дроб с мед

Шницел от гъши дроб с мед Лакомник
Шницел от гъши дроб с мед
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

450 пресен гъши дроб

500 г зеле

250 г бяло грозде

2 с.л. мед

100 мл вермут

1 чушка

1 корен от джинджифил

1 щипка канела

1 щипка индийско орехче

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Нарежете зелето на 4 части и го сварете за 10 минути в подсолена вода, изцедете след това водата и сложете зелето на топло място. Гъшия дроб нарежете на парчета с дебелина 1,5 см, подправете със сол и черен пипер и го запържете за 30 секунди от всяка страна. Съхранете го на топло място.

В тенджера загрейте меда, след 2 минути прибавете вермута, а след още 2 гроздето. Гответе при постоянно бъркане за 2 минути, залейте със сока от запържения гъши дроб, прибавете зелето и гъшия дроб, разбъркайте за минути и сервирайте. 

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц