Шкембе в кокосово мляко

Шкембе в кокосово мляко Лакомник
Шкембе в кокосово мляко
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г телешко шкембе

50 г олио

1 кафена чашка индонезийски пилешки бульон

1 кафена чашка кокосово мляко

вегета

лук

чесън

захар

сол

бял пипер

Начин на приготвянe

Почиствате шкембето добре, остъргвате го с нож и от двете страни и го измивате. Оставяте го да кисне във вода, като я подменяте през 2 часа и добавяте оцет, за да отстраните неприятната миризма. После го попарвате с вряща вода и го варите отначало на силен, а после на бавен огън. Свареното шкембе се изважда, а бульонът се вари още 15-20 минути, като се добавят млякото, пилешкия бульон и подправките. Нарязвате шкембето и го връщате в бульона и украсявате с магданоз.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц