Шилешка яхния с пресен лук



Приготвяне
2 часа
Порции

4

Начин на приготвянe
Месото се нарязва на порции и се задушава заедно с дребно нарязаната бяла част на 1 връзка от зеления лук в 1/2 от мазнината и малко бульон или вода. Като омекне лукът, се прибавят червеният пипер, разреденото доматено пюре и сол, долива се още горещ бульон или вода и месото се оставя да ври при умерена температура до пълно омекване. Тогава се прибавя останалият лук (кромид и чесън), нарязан на парчета, дълги 3-4 см, и задушен в останалата 1/2 от мазнината, а малко по-късно се слагат обелените и нарязани червени домати. Преди да се отстрани от нагревателната площ, готовото ястие се подправя с кравето масло и черен пипер и се поръсва с дребно нарязаните листни подправки – джоджен, копър и магданоз.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп