Шарпланинска плескавица

Домашна вкусотия от сръбската кухня


Начин на приготвянe
Каймата се омесва с черния пипер, настъргания лук и чесън. Оставя се в хладилник да отлежи поне 1 час. След като се извади от хладилника, отново се омесва и от нея с намазнени ръце се правят тънки плескавици. Плескавиците са разстилат върху намазано с мазнина фолио или найлон. Отгоре се слага парче кашкавал и се покрива с втора плескавица. След това плескавиците внимателно се притискат по краищата, за да не изтича кашкавалът при печенето. Отново се поставят в хладилник за 10-20 минути. Пекат се на силна скара, като преди да се сложат, се намазват с мазнина. Внимава се да останат сочни.
Още по темата

Домашна вкусотия от сръбската кухня
http://www.youtube.com/watch?v=DlQe4MLVtME
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп