Шаран плакия с кайма

Шаран плакия с кайма Лакомник
Шаран плакия с кайма
Време за приготвяне
Приготвяне
2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Яна Костова
Лакомник Необходими продукти

1 шаран (1 1/2 - 2 кг)

150 г кайма

100 г орехови ядки

500 г домати

500 г лук

1 морков

50-60 мл олио

сол

чубрица

2-3 дафинови листа

няколко зърна черен пипер

150 мл бяло вино

Начин на приготвянe

Тавичката се посолява и почистеният шаран се слага в нея. Омесва се каймата с малко чубрица и черен пипер и се запържва. След това шаранът се напълва с нея и се зашива. Налива се виното и рибата се пече в предварително загрята умерена фурна 15-20 минути. През това време в по-дълбок съд се запържват ситно нарязаните, лук, морков, орехови ядки и като лукът получи златист цвят, се добавят и ситно нарязаните домати. След това се прибавят и дафиновият лист, няколко зърна черен пипер и сол. Оставя се на огъня, докато почти изври водата на доматите. В тавата до рибата се изсипва сместа, върху рибата се поставят няколко резенчета домат и лимон и се запича във фурната за още 10 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц