Чушки с пъстра плънка
Пълнените чушки със зеленчуци не са нищо ново, но резултатът е винаги отличен
Приготвяне
90 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Лукът, целината и морковите се нарязват на малки кубчета, осоляват се и се задушават в 1 к.ч. олио и 1 к.ч. вода. Прибавят се картофите и 1-2 домата ситно нарязани. Оставя се да заври и се сваля от огъня. Слагат се сиренето, нарязаният чесън и магданоз .С тази смес се пълнят чушките и се нареждат в тава, в която са настъргани 2-3 домата и е налята 1/2 ч.ч. вода. Заливат се с 2-3 с.л. олио и се пекат. След това се заливат с разбитите в млякото яйца и сол. Чушките се допичат в силна фурна.
Още по темата
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп