

Синоптикът Емо Чолаков притежава талантът да съобщава и най-мрачната прогноза за време по забавен начин. Чолаков никога не работи със сценариий, а импровизира. Такъв е в кухнята. Не борави с рецепти, всичко претегля на око и добавя нещо от себе си във всяка рецепти.
Необходими продукти:
6 печени чушки
2 яйца
50 г сирене(извара)
50 г кашкавал
черен пипер, босилек,копър
шарена сол
по желание може да се добави към пълнежа - кисели краставички и гъби
галета за поръсване
Начин на приготвяне:
Тавичката се намазва със зехтин. Яйцата се разбиват с вилица и се смесват с натрошеното сирене и половината от настъргания кашкавал и подправките. Чушките се разполовяват по дължина и се разтварят. Пълнят се с приготвената плънка и се затварят отново. Подреждат се в тавичката, поръсват се с галета, напръскват се леко със зехтин(масло) и се пекат за около 10-15 мин на 210 градуса. Изваждат се и се поръсват с остатъка от настъргания кашкавал. Запичат се още 5 минути.
