Чорба от джуркана коприва

Чорба от джуркана коприва Лакомник
Чорба от джуркана коприва
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г млада коприва

3 супени лъжици олио

1 супена лъжица брашно

2 жълтъка

1 чаена чаша кисело мляко

сол на вкус

Начин на приготвянe

Отделят се само връхчетата и листенцата на копривата. Измиват се със студена вода и се слагат да се задушат на слаб огън само със сол на вкус. Когато поомекнат, се джурка (разбиват, разтриват) със специално джуркало или с дървена лъжица, докато се получи кашица.

В отделен съд брашното предварително се запържва в мазнината до златист цвят. Прибавя се към копривата. Наливат се 2-3 чаени чаши вода, за да се получи сравнително гъста чорба и се вари до готовност. Сваля се от огъня и се застройва с жълтъците. Поднася се с разбито кисело мляко.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц