Чорба от джуркана коприва
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Отделят се само връхчетата и листенцата на копривата. Измиват се със студена вода и се слагат да се задушат на слаб огън само със сол на вкус. Когато поомекнат, се джурка (разбиват, разтриват) със специално джуркало или с дървена лъжица, докато се получи кашица.
В отделен съд брашното предварително се запържва в мазнината до златист цвят. Прибавя се към копривата. Наливат се 2-3 чаени чаши вода, за да се получи сравнително гъста чорба и се вари до готовност. Сваля се от огъня и се застройва с жълтъците. Поднася се с разбито кисело мляко.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп