Чревцата се почистват и се измиват много добре със студена вода. Задължително се обръщат и се измиват и от вътрешната страна с помощта на гладка дървена пръчка, на върха на която се закача единият край на чревцето откъм вътрешната му страна. Нанизва се докрай, така става обръщането. Варят се в съд с подсолена вода. Полусварени се изваждат, оставят се да изстинат и се нарязват на дребно. Бульонът се прецежда. В кравето масло се запържва дребно нарязаният лук до омекване. Прибавя се червеният пипер и съвсем малко от бульона. Задушава се и към врящия бульон се прибавят готовата запръжка, нарязаните чревца, оризът и нарязаният джоджен. Вари се до готовност. Застройва се с яйцата и след сваляне от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз. Поднася се с оцет, млян черен пипер и няколко стръкчета пресен чесън за апетит.