Чорба от агнешки чревца

Чорба от агнешки чревца Лакомник
Чорба от агнешки чревца
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг агнешки чревца

3-4 стръка пресен лук

3 супени лъжици разтопено краве масло

2 супени лъжици ориз

2 яйца

1 чаена лъжичка червен пипер

1/2 връзка магданоз

1/2 връзка джоджен

черен пипер, оцет и сол на вкус

 

Начин на приготвянe

Чревцата се почистват и се измиват много добре със студена вода. Задължително се обръщат и се измиват и от вътрешната страна с помощта на гладка дървена пръчка, на върха на която се закача единият край на чревцето откъм вътрешната му страна. Нанизва се докрай, така става обръщането. Варят се в съд с подсолена вода. Полусварени се изваждат, оставят се да изстинат и се нарязват на дребно. Бульонът се прецежда. В кравето масло се запържва дребно нарязаният лук до омекване. Прибавя се червеният пипер и съвсем малко от бульона. Задушава се и към врящия бульон се прибавят готовата запръжка, нарязаните чревца, оризът и нарязаният джоджен. Вари се до готовност. Застройва се с яйцата и след сваляне от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз. Поднася се с оцет, млян черен пипер и няколко стръкчета пресен чесън за апетит.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц