Чили кон карне

Чили кон карне Лакомник

Невероятно вкусна интерпретация от мексиканската кухня

Чили кон карне
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

10 арабски питки

750 г кайма

300 г гъби печурки

1/2 глава кромид лук

1 малка консерва зрял боб

50 г кашкавал

Подправки:

черен пипер

кимион

индийско орехче

чубрица

лют червен пипер

масло или маргарин за намазване на питките

Начин на приготвянe

Запържва се каймата докато стане на трохи. Отделно се запържват гъбите отделно лукът. Към каймата се прибавят подправките гъбите, лука, боба. Готовата смес се разпределя на 10 равни части върху питките и се навиват на руло. Нарязват се  и се подреждат изправени в предварително на маслена тава. Настъргва се кашкавала и се запича до златисто.

Още по темата
Още по темата
Боб по мексикански "Чили кон карне"
Запържете до омекване лука в 1 с.л. олио в дълбок тиган или тенджера. Добавете телешкото и чесъна и оставете на средно силен огън, докато сместа започне да покафенява....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц