Чили кон карне

Това традиционно мексиканско ястие съдържа в себе си цялото слънце и темперамент на Латинска Америка.


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се задушават за 15 минути каймата и нарязаните наситно лук и чесън заедно със 100 мл вода. Бърка се често, докато водата се изпари. Добавят се доматите от консерва, доматеният сос, лютите чушки и подправките и се бърка до сгъстяване на соса. Прибавят се двата вида боб и ястието се оставя да къкри на тих огън около 1 час.
Салцата се приготвя, като доматът, зелената чушка, лютата чушка и лукът се режат наситно. Смесват се, към тях се прибавят зехтин, сол, чесън на прах и наситнен пресен кориандър и всичко се разбърква добре. Ястието се сервира, гарнирано с лъжица заквасена сметана и лъжица салца.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп