
Супер вкусно изкушение с любимите плодове




Фурната се загрява на 180 градуса. Форма с размери 20 на 20 см се намазва с мазнина и покрива с хартия за печене – както дъното, така и стените. Маслото и черният шоколад се разтопяват на водна баня или в микровълновата фурна на ниска мощност.
Оставят се да се охладят за 5 минути. Към тях се добавят двата вида захар, ванилията и яйцата, едно по едно, като се разбърква добре след всяко. Брашното, какаото и солта се пресяват и добавят към сместа. Разбъркват се внимателно до получаване на хомогенна смес. Шоколадовият пласт се разпределя равномерно в покритата с хартия за печене тава.
За чийзкейк пласта крем сиренето се разбива със захарта и яйцето до получаване на фин крем. Добавят се брашното и настърганата лимонова кора и отново се разбива.
Получената смес се излива върху браунис слоя и с помощта на лъжица се правят въртеливи движения, за да се получи мраморен ефект. Отгоре се разпределят пресни малини и се притискат леко, за да потънат в сместа. Чийзкейкът се пече 30-40 минути или докато клечка, забита в центъра, излезе с няколко влажни трохи. Охлажда се напълно, след което се разрязва на квадрати.
