Студените месеци безспорно правят изборът на полезни храни по-труден. Поне в някои случаи. Наистина натурално отгледаните пресни плодове и зеленчуци намаляват, но това съвсем не означава, че не е възможно да се храним здравословно и пълноценно и през зимата. Ето 4 популярни у нас през студените месеци, които задължително трябва да присъстват на трапезата ви, за да сте здрави.
Киселото зеле
Само една порция от него ще ви осигури дневната норма от витамин С. Освен на аскорбинова киселина, зелето е богато и на витамини от група В (отговорни за работата на нервната система, здравия сън и доброто настроение), витамин РР (необходим за гъстата коса и чиста кожа) и витамин U (основен защитник на стомаха от язва и гастрит).
Картофите
Ако ръцете ви измръзват, наблягайте на тях - те съдържат много калий, който подобрява кръвообращението.
Чесънът
Той е богат на алицин, който помага на организма да се справи по-лесно с вирусите и вредните бактерии.
Киселото мляко
То способства за преработването на храната и за усвояването на витамините, подобрява имунитета и предпазва организма от инфекции.