В купа с миксер сложете водата, маята и меда. Разбъркайте всичко и го оставете на мира в продължение на 5-10 минути. След това се добавят солта и брашното.
След като тестото започне да се отделя от стените на купата, се оставя да почине 5 мин.
Намажете купата и тестото с олио, покрийте цялото това нещо с кърпа или пластмасова обвивка и го оставете да втаса около час, или докато не удвои обема си. След това се разделя на 2 равни части. Оформете ги като франзели и ги усучете.
Покрийте ги с найлон и ги оставете за 30 мин на топло да втасат пак.
Загрейте фурната на 180 градуса и ги печете около 20 мин. През това време се приготвя чесновото масло - като се разтопи, в него се слагат чесън на прах и подправки каквито желаете. Изваждат се хлебчетата от фурната и се намазват с маслото. Връщат се обратно и се пекат 5-7 мин.
След това се изваждат, изчаква се петнайсетина минути и се правят прорези, в които се слага кашкавалът.
Запичат се за 5 мин и се сервират топли.