Черешов пай с орехи

Черешов пай с орехи Лакомник
Черешов пай с орехи
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
8
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г брашно тип 500

375 г захар

125 мл мляко краве прясно

40 мл мляко краве кисело

3 пак. ванилия

1 пак. бакпулвер

200 мл олио

5 бр. яйца

125 г орехови ядки

15 г какао

500 г череши

Начин на приготвянe

Разбийте яйцата на пяна в голяма купа. Прибавете олиото, захарта и подправките, разбъркайте добре. Сипете брашното като бъркате непрекъснато, за да не останат бучици. Сипете няколко лъжици от сместа в отделна чаша и разбъркайте добре с какаото. Намажете тавата, в която ще печете пая, с олио и брашно. Сипете половината от сместа на дъното на тавата, а отгоре добавете частта с какаото, като рисувате различни фигурки. Разпределете равномерно отгоре ореховите ядки и другата половина от тестото. Измийте и изчистете от костилките черешите (вишните). Подредете ги върху пая и печете на 180 градуса около 50 минути.

След като извадите пая от фурната и изстине, наръсете с пудра захар. Може да направите пай на индивидуални порции, като разпределите продуктите във форми за тарталети.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц